Το νησί της Κεφαλονιάς

Η περιοχή της Πυλάρου στη βόρεια Κεφαλονιά θα μπορούσε να υπάρχει μόνο για να κρατάει στην αγκαλιά της τη μαγευτική παραλία του Μύρτου. Η φύση και η ιστορία όμως επεφύλαξαν και άλλες αποκλειστικότητες για αυτό το κομμάτι του νησιού των αντιθέσεων.

Η γενέτειρα του Μαρίνου Αντύπα, όμορφη και ατίθαση, απλώνεται από τον Κόλπο του Μύρτου μέχρι τις ακτές της Αγίας Ευφημίας, ανάμεσα στα βουνά Αγία Δυνατή και Καλόν Όρος. Τοπίο συγκλονιστικό, γεμάτο αντιθέσεις και εκπλήξεις. Με ήρεμα γαλανά νερά στη μια άκρη και αχαλίνωτη πανδαισία πελαγίσιων αποχρώσεων στην άλλη. Με πεντακάθαρα χωριά όπου ο χρόνος κυλάει νωχελικά στα παραδοσιακά καφενεία μιας άλλης εποχής, αλλά και Περιοχές Ιδιαίτερου Φυσικού Κάλλους (NATURA).

Η μια ακτή της Πυλάρου αντικρίζει την Ιθάκη, είτε ισότιμα από την παραλία της Αγίας Ευφημίας, είτε αφ’ υψηλού απ’ την Μονή Θεμάτων. Η άλλη αγναντεύει το ανοιχτό πέλαγος που απλώνεται εκεί στο βάθος του ορίζοντα που τελειώνει το παιχνίδι των χρωμάτων στα νερά του Μύρτου.

 

Η ενδοχώρα, παρά τον ανταγωνισμό που δέχεται από τις δύο ακτές, διεκδικεί το δικό της μερίδιο στην αποπλάνηση του επισκέπτη. Τα Δρακοπουλάτα, τα Αντυπάτα, τα Μακριώτικα, τα Δενδρινάτα – η «άλλη» Πύλαρος – κερδίζουν τις εντυπώσεις τόσο σαν μέρη φυσικής ομορφιάς, όσο και σαν τοποτηρητές της παράδοσης της Πυλάρου.

Πηγή: www.pylaros.gr

Πληροφορίες

Xρήσιμα Τηλέφωνα

ΕΟΤ: 210-3271300, 26710-22248 www.eot.gr
Δημαρχείο Κεφαλονιάς 26710-22488
Αστυνομία Κεφαλονιάς 26710-22200
Τουριστική Αστυνομία Κεφαλονιάς 26710-22815
Αεροδρόμιο 26710-41511
Πτήσεις ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΩΝ, 210-9666666

Φωτογραφίες της Κεφαλονιάς

Τα Δωμάτια & οι Σουίτες

Το ξενοδοχείο διαθέτει πολυτελή δωμάτια και σουίτες με ιδιαίτερη αισθητική, μοναδική εσωτερική διακόσμηση και χειροποίητα έπιπλα.

Η Κεφαλονιά

Αυτό το καταπράσινο νησί με τα συγκλονιστικά τοπία και τις μαγευτικές παραλίες με τα κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά, θα σας αφήσει άφωνους.

Φωτογραφίες

Εξερευνήστε μέσα από τις φωτογραφίες μας το νησί της Κεφαλονιάς και την μεγάλη γκάμα από παροχές που προσφέρονται στο ξενοδοχείο μας.